ΕΛ EN AL

Kalaja e Janinës

Në pjesën juglindore të qytetit të Janinës, kalaja e Janinës përbën pikë referimi të qytetit.

Informacionpër Kalanë e Janinës

Në pjesën juglindore të qytetit të Janinës ruhet deri më sot një qytet kalaje, pikë referimi i qytetit, i lidhur në mënyrë të pandarë me historine pasur e zonës.

Kalaja e Janinës përbën kalanë më të vjetër bizantine të territorin grek, me histori të pandërprerë duke qënë se është nga kalatë e pakta në Greqi që vazhdon të banohet deri më sot.

Kalimi nga porta e madhe me stemën e Ali Pashës,  ju çon në një epokë tjetër, në atë kur Kalaja ishte qëndra më e madhe administrative e gjithë Greqisë.

Këtu u zhvilluan shkronjat Greke, këtu dhanë mësim mësuesit më të mëdhenj të kombit, këtu studiuan artin e luftës prirësit e mëdhenj.

Këtu jetoi Ali Pasha, figurë emblematike dhe enigmatike e Perandorisë Osmane bashkë me dashurinë e madhe të tij kira-Vasiliki dhe kira-Frosinin që bashkë 17 gra të tjera u mbytën në liqenin e Janinës.

Awards

Best Lifestyle City Hotel

Të dashur miq,

Në çmimet Greek Hospitality Awards 2019, SAZ City Life fitoi medaljen e flori në kategorinë Best Greek Lifestyle City Hotel!

Ju falenderojmë të gjithëve për mbështetjen tuaj!

Best Hotel Lighting

Në çmimet Hotel Design Awards 2017, SAZ City Life fitoi medaljen në kategorinë Best Hotel Lighting!