ΕΛ EN AL

Κάστρο Ιωαννίνων

Στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης των Ιωαννίνων, το κάστρο των Ιωαννίνων αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κάστρο των Ιωαννίνων

Στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης των Ιωαννίνων διατηρείται μέχρι σήμερα μια μοναδική Καστροπολιτεία, σημείο αναφοράς της πόλης, αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την πλούσια ιστορία της περιοχής.

Αποτελεί το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο της ελληνικής επικράτειας, με αδιάκοπη ιστορία καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα κάστρα στην Ελλάδα που εξακολουθεί να κατοικείται μέχρι σήμερα.

Περάστε την μεγάλη πύλη με το οικόσημο του Αλή Πασά, και μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή, τότε που το Κάστρο αποτελούσε το μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας.

Εδώ αναπτύχθηκαν τα ελληνικά γράμματα, εδώ δίδαξαν οι μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους, εδώ σπούδασαν την τέχνη του πολέμου οι μεγάλοι οπλαρχηγοί.

Εδώ έζησε ο Αλή Πασάς, αυτή η εμβληματική και αινιγματική μορφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το μεγάλο του έρωτα με την κυρά-Βασιλική αλλά και την θανάτωση της κυρά-Φροσύνης, ερωμένη του γιου του.

Awards

Best Lifestyle City Hotel

Αγαπητοί φίλοι,

Στα Greek Hospitality Awards 2019, το SAZ City Life βραβεύτηκε με το χρυσό στην κατηγορία Best Greek Lifestyle City Hotel!

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας.

Best Hotel Lighting

Στα Hotel Design Awards 2017, το SAZ City Life βραβεύτηκε στην κατηγορία Best Hotel Lighting!