ΕΛ EN AL

Muzeu Vreli

Në hyrje të qytetit të Janinës gjendet muzeu i portreteve prej dylli të skluptorit dhe arkitektit Pavlo Vreli.

Informacion për Muzeun e Historisë greke të Portreteve prej Dylli të Pavlo Vrelit

Muzeu gjendet në km e 12të të autostratës Janinë-Athinë, afër kryqëzimit autostratës së re Ionia.

Portretet prej dylli të muzeut, në madhësi natyrale dhe të integruara në një pasqyrim besnik të ambientit të kohës së tyre, ringjallin forma kryesisht të periudhës me të re historike.

Muzeu ndahet në tre pjesë tematike:

  • Periudha para-revolucionare (Shkolla e fshehtë, themelimi i Shoqatës Miqësore, martirizimi i Dhionisit Skilosofu etj),
  • Ngjarjet e vitit 1821 ( Hajdutët, vdekja e Ali Pashës etj),
  • Imazhe nga Lufta e Dytë Botërore ( Gratë e Pindit etj).

Numri i Telefonit: 2651092128.

Orari përditë, të Dielat & festat 10.00-16.00

Awards

Best Lifestyle City Hotel

Të dashur miq,

Në çmimet Greek Hospitality Awards 2019, SAZ City Life fitoi medaljen e flori në kategorinë Best Greek Lifestyle City Hotel!

Ju falenderojmë të gjithëve për mbështetjen tuaj!

Best Hotel Lighting

Në çmimet Hotel Design Awards 2017, SAZ City Life fitoi medaljen në kategorinë Best Hotel Lighting!