ΕΛ EN AL

Shpella e Peramës

Një nga shpellat më të rëndësishme në botë ndodhet vetëm 4 km larg nga qëndra e Janinës.

Informacion për shpellën e Peramës

Ekzistenca e shpellës ka qenë njohur që nga fillimi i shekullit të kaluar, në vitin 1940 bile shërbeu si strehë për banorët gjatë bombardimit nga italianët.

Në vitin 1945 kryhet për herë të parë skicimi shkencor në hartë, nga çifti i njohur Speleologësh Ana &Ioani Petrohilu, të cilët kishin eksploruar dhe shpella të tjera të njohura të Greqisë. Është një shpellë horizontale me gjatësi korridori prej 1km.

Formacionet e shumta të stalagmiteve dhe stalaktiteve, pasuria dhe kombinimi i ngjyrave krijojnë një bukuri natyrore të jashtë jashtëzakonshme, dhe ishte dedikuar Plutonit dhe Persefonit. Shtrihet në një sipërfaqje prej 14.800 m2, ndërsa janë gjetur dhe dhëmbë arinjsh shpellash.

Guidat e shpellës do ju presin në hyrje dhe do kujdesen për informimin tuaj të plotë për këtë ekpozitë sklupturash të mahnitshme të natyrës.

Telefoni: 2651085121

Orari përditë, të Dielat & festat  09:00 – 17:00.

www.spilaio-perama.gr

Awards

Best Lifestyle City Hotel

Të dashur miq,

Në çmimet Greek Hospitality Awards 2019, SAZ City Life fitoi medaljen e flori në kategorinë Best Greek Lifestyle City Hotel!

Ju falenderojmë të gjithëve për mbështetjen tuaj!

Best Hotel Lighting

Në çmimet Hotel Design Awards 2017, SAZ City Life fitoi medaljen në kategorinë Best Hotel Lighting!