ΕΛ EN AL

Νησάκι Ιωαννίνων

Σημαντικός σταθμός για την επίσκεψή σας στα Ιωάννινα είναι να πάρετε το καραβάκι και να περάσετε απέναντι στο νησάκι.

Περισσότερες πληροφορίες για το Νησάκι των Ιωαννίνων

Γνωρίστε το μοναδικό «ανώνυμο» νησί σε λίμνη, που αναπαύεται στο κέντρο της Λίμνης Παμβώτιδας.

Πρόκειται για ένα μικρό φυσικό θαύμα απίστευτης ωραιότητας και ιστορικής σημασίας. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης και σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό της Αμφιθέας.

Η δυτική του πλευρά έχει ήπια ακτή, ενώ το υπόλοιπο είναι βραχώδες, με εντυπωσιακές απολήξεις της γης μέσα στο νερό. Είναι δασωμένο, μιας και το κλίμα που δημιουργεί η λίμνη ευνοεί τη βλάστηση. Ο μικρός αυτός επίγειος παράδεισος αποτελεί μαζί με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου των Πρεσπών, τα μόνα νησιά σε λίμνη της ελληνικής επικράτειας που κατοικούνται.

Ο μοναδικός οικισμός του είναι ένα πραγματικό κόσμημα, με γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, λόγω της εξαιρετικής σημασίας και της αρχιτεκτονικής του ωραιότητας. Σπουδαίο μοναστικό κέντρο, κάποτε, διατηρεί έως σήμερα πέντε μεγάλης ιστορικής αξίας μοναστήρια.

Στο νησί μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου και «Αλή Πασά», που στεγάζεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα όπου δολοφονήθηκε το 1822 ο Αλή Πασάς. Εκτίθενται προσωπικά του είδη, το χρυσό του καριοφίλι και μοναδικά κειμήλια της οθωμανικής περιόδου της Ηπείρου, προσφέροντας σας την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία των Ιωαννίνων.

Πολύ όμορφη είναι η διαδρομή στην περίμετρο του νησιού (μήκους 2,5 χλμ.). Το νησί συνδέεται με την πόλη των Ιωαννίνων με πλοιάρια, τα οποία μεταφέρουν τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες. 

Δρομολόγια με καραβάκι από τον «Μώλο» των Ιωαννίνων προς το νησί γίνονται μέχρι τις 24.00 το καλοκαίρι και μέχρι τις 22.00 το χειμώνα.

Awards

Best Lifestyle City Hotel

Αγαπητοί φίλοι,

Στα Greek Hospitality Awards 2019, το SAZ City Life βραβεύτηκε με το χρυσό στην κατηγορία Best Greek Lifestyle City Hotel!

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας.

Best Hotel Lighting

Στα Hotel Design Awards 2017, το SAZ City Life βραβεύτηκε στην κατηγορία Best Hotel Lighting!