ΕΛ EN AL

Προτάσεις Φαγητού

Υπέροχο φαγητό στα Ιωάννινα

Στον περίπατό σας στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και σε μικρή ακτίνα γύρω από το SΑΖ City Life Hotel μπορείτε να επιλέξετε να δοκιμάσετε, σε φιλικούς και προσεγμένους χώρους, είτε την ντόπια παραδοσιακή κουζίνα είτε διεθνείς γεύσεις.

Δοκιμάστε τοπικές γεύσεις αλλά και προτάσεις από άλλες κουζίνες

Στην περιοχή του Μώλου με φόντο την επιβλητική λίμνη Παμβώτιδα, από νωρίς το μεσημέρι ως και αργά το βράδυ, μπορεί κανείς να απολαύσει παραδοσιακό τσίπουρο, ούζο ή ποικιλίες βραβευμένων κρασιών από τους αμπελώνες της περιοχής της Ζίτσας με τη συνοδεία εκλεκτών μεζέδων της παραδοσιακής και της Ευρωπαϊκής κουζίνας σε κάποιο από τα αρκετά εστιατόρια που βρίσκονται εκεί.

Στο επιβλητικής ομορφιάς Νησί, η ύπαρξη της λίμνης καθορίζει και την κουζίνα των ντόπιων. Λιμνίσιες καραβίδες στα κάρβουνα, χέλια και βατραχοπόδαρα σε gourmet συνταγές και όχι μόνο, παντρεύουν άριστα την παράδοση με τα τοπικά προϊόντα. Και όλα αυτά, τα ταιριάζουν αρμονικά δημιουργώντας ένα επιδόρπιο με φρέσκα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και του ταψιού φτιαγμένα με μεράκι.

Η τοπική Ηπειρώτικη κουζίνα καθώς και τα παραδοσιακά καφενεία στο ιστορικό κέντρο ζωντανεύουν μνήμες δίνοντας στον ουρανίσκο εικόνες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Παραδοσιακές ταβέρνες υπάρχουν εντός και εκτός πόλης και ο επισκέπτης είναι εύκολο να απολαύσει τοπικές πίτες φτιαγμένες από αγνά υλικά που κουβαλούν παράδοση και συνταγές από γενιά σε γενιά και τοπικά ποιοτικά κρέατα τα οποία μαγειρεύονται με συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της σωστής μεσογειακής διατροφής.

Στην περίπτωση που είστε λάτρης της ιταλικής κουζίνας, αρκετά ιταλικά restaurants φιλοξενούνται στην πόλη για να απολαύσετε πίτσες και άλλα πιάτα.

Όσον αφορά τους χώρους «γρήγορης εστίασης» ή αλλιώς «ταχυφαγεία», εκφράζουν από μόνα τους μια  ιδιαίτερη άποψη πάνω στην γεύση. Με ποικιλία γεύσεων (παραδοσιακές, ασιάτικες γεύσεις, αμερικάνικα burgers, ιταλικά ζυμαρικά για τον «δρόμο», fresh juice & yogurt corners) αποτελούν ένα πειρασμό που σας περιμένει στην επόμενη γωνιά της διαδρομής σας για να ικανοποιήσει κάθε γαστρονομική σας απαίτηση.

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών γλυκών, ο Γιαννιώτικος μπακλαβάς που είναι ο διασημότερος στην Ελλάδα, αλλά και τα υπόλοιπα γλυκά του ταψιού και του κουταλιού που παρασκευάζονται με βάση τις παλιές παραδοσιακές συνταγές, θα τα βρείτε σε πολλά ζαχαροπλαστεία της πόλης μερικά από τα οποία μετρούν πάνω από 100 χρόνια ζωής.

Awards

Best Lifestyle City Hotel

Αγαπητοί φίλοι,

Στα Greek Hospitality Awards 2019, το SAZ City Life βραβεύτηκε με το χρυσό στην κατηγορία Best Greek Lifestyle City Hotel!

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας.

Best Hotel Lighting

Στα Hotel Design Awards 2017, το SAZ City Life βραβεύτηκε στην κατηγορία Best Hotel Lighting!